'Het begin is er!' Aanleg fietspad Spijk-Zevenaar van start

SPIJK - In Spijk is de aannemer begonnen met het storten van beton voor het veelbesproken fietspad langs de dijk. Het tijdelijke fietspad naar Zevenaar zou eigenlijk afgelopen zomer al klaar zijn. Maar op de valreep werd nog een bezwaar ingediend tegen de aanleg, wat zorgde voor maanden vertraging.

Een eerste strookje beton is al klaar. "Dit stukje is een soort test", laat een woordvoerder van de gemeente Zevenaar weten. "Om te kijken of het goed gaat. "Het was de afgelopen weken nog twijfelachtig of de werkzaamheden nu wel door konden gaan, want bij te veel regen en een natte ondergrond kan er geen beton gestort worden, omdat het dan niet goed uithardt.

Hard nodig

Inwoners zijn blij dat het fietspad er nu daadwerkelijk komt. Ze wachten al jaren op een veilige fietsroute naar Zevenaar. Sinds afgelopen zomer ook de school in Spijk dichtging, is de nood helemaal hoog.

Eerder plaatste de aannemer al een fietsbrug. De komende twee dagen zal er nog beton gestort worden. Hoe lang het dan nog duurt voordat er op gefietst mag worden, is nog niet bekend.

zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: