Zorghuis Ede telt 14 coronadoden, virusuitbraak lijkt nu onder controle

Het gaat langzaamaan beter bij De Gelderhorst in Ede na de corona-uitbraak van vorige maand. Steeds meer bewoners van het zorghuis voor oudere doven zijn hersteld van het virus en mogen weer naar buiten. Naar verwachting kan de zorginstelling begin februari volledig uit isolatie.

De Gelderhorst werd in december hard getroffen door corona. Toen werd bekend dat er 11 bewoners waren overleden aan het virus en het leger moest komen helpen. Het aantal overledenen liep uiteindelijk op tot 14, vertelt een woordvoerder. "Dit jaar zijn er geen bewoners aan corona overleden."

Bezoek

De virusuitbraak lijkt nu onder controle. Er wordt nog slechts één bewoner in isolatie verzorgd, op de tweede etage. De andere verdiepingen zijn of worden binnenkort 'schoon' verklaard.

Tekst gaat verder onder de foto.

Inmiddels zijn er 14 bewoners van het zorghuis in Ede overleden. Foto: Omroep Gelderland

Bewoners van die etages mogen dan bezoek ontvangen in een speciale bezoekersunit die is gerealiseerd buiten het gebouw. Ook mag er één vaste bezoeker op hun kamer komen.

Voorzichtig

Waarschijnlijk kan de zorginstelling begin februari volledig uit isolatie. "Zoals het er nu naar uitziet, kunnen bewoners dan ook weer eten in het restaurant", zegt een woordvoerder.

"We hopen begin februari ook te beginnen met vaccineren." Maar hij blijft voorzichtig: "Op het moment dat er weer besmettingen in het zorghuis komen, loopt het natuurlijk allemaal anders."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEZONDHEID CORONA
Deel dit artikel: