Man bestolen van auto terwijl hij in Barneveld voor stoplicht staat

BARNEVELD - In Barneveld is dinsdagavond een auto gestolen. Dat gebeurde toen de bestuurder voor een verkeerslicht stond te wachten. Volgens de politie moest de man onder bedreiging van een vuurwapen uitstappen, waarna de dader er met de wagen vandoor ging.

De diefstal vond plaats op de kruising van de Gasthuisstraat en de Thorbeckelaan. De gestolen auto is daarna nog kort gezien bij Voorthuizen, waar hij in de richting van Putten reed.

Het gaat om een zwarte Volvo V40. Inmiddels is de auto teruggevonden in een woonwijk in Nijkerk. Hij is meegenomen voor onderzoek.

Aan het trillen

"Aan de passagierskant werd op het raam geklopt", vertelt de dochter van de bestuurder. "Mijn vader deed het raampje naar beneden, dacht dat iemand misschien wat wilde vragen. Toen hij opkeek, zag hij de loop van het pistool."

De man maakt het goed. "Hij was wel aan het trillen natuurlijk, maar is niet heel erg van slag", aldus zijn dochter

Net getankt

Op het moment dat de wagen gestolen werd, had de eigenaar net getankt. De dader kon dus bijna 1000 kilometer rijden. Maar zo ver is het dus niet gekomen.

De eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BARNEVELD GEMEENTE BARNEVELD
Deel dit artikel: