Afspraken moeten zorgen voor minder overlast bij recreatieplas

VOORTHUIZEN - Overlast van jongeren, afval op het strand en vernielingen: het was afgelopen voorjaar en zomer schering en inslag bij recreatieplas Zeumeren. Maar als het aan eigenaar Leisurelands, de gemeente Barneveld en de politie ligt is dat nu verleden tijd.

De partijen hebben woensdag afspraken gemaakt om de handhaving in het gebied dit jaar beter op orde te krijgen. Dat laat de gemeente Barneveld weten, die zich vorig jaar meermaals negatief uitliet over wat er bij de recreatieplas tussen Barneveld en Voorthuizen gebeurde.

Maatregelen

"Door het maken van afspraken over de handhaving hopen we in de toekomst overlast te voorkomen. Zo zal er in de zomermaanden meer toezicht zijn, komt er een beveiligingscamera, en gaan Leisurelands, de politie en de gemeente beter samenwerken", aldus de gemeente.

Vooral dat laatste is volgens haar van belang. "We leggen nu de verschillende verantwoordelijkheden formeel vast." Daarnaast komt er ook jaarlijks een plan van aanpak. "Door deze afspraken te maken, kijken we positief uit naar het nieuwe seizoen 2021."

Sluiting

Zeumeren kwam het afgelopen jaar niet alleen door de overlast negatief in beeld. Door drukte tijdens Hemelvaart - er waren toen meer dan 2500 mensen waardoor er te weinig afstand kon worden gehouden - besloot Leisurelands samen met de gemeente de toegang tot de plas af te sluiten.

Zo kon onder meer tijdens Pinksteren niemand naar het recreatieterrein toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VOORTHUIZEN GEMEENTE BARNEVELD
Deel dit artikel: