'Drukte en irritatie in de supermarkt door avondklok'

NIJKERK - Een eventuele avondklok gaat overdag leiden tot meer drukte en dus irritatie in de supermarkten. Die waarschuwing klinkt uit de mond van de Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel. Zijn vestiging van Albert Heijn bereidt zich voor op de kabinetsmaatregel.

"Een avondklok betekent wel het nodige", voorspelt Van den Tweel. "Normaal ontvangen we 's avonds tussen 20.00 en 22.00 uur nog ongeveer vijfhonderd klanten. Die zullen nu allemaal eerder moeten komen. En dus wordt het overdag drukker in de winkel."

Korter lontje

Volgens de AH-franchiser hebben veel klanten in coronatijd al een korter lontje dan normaal. "Ze spreken elkaar eerder aan. Maar echte problemen verwacht ik niet. Het zal ook afhangen van de tijdstippen die het kabinet kiest."

Bekijk onze reportage vanuit de supermarkt. De tekst gaat eronder verder.

Afspraken

Eerder bewogen supermarkten al mee met Den Haag door de openingstijden juist te verruimen van 07.00 tot 22.00 uur. "Daarover hadden we afspraken gemaakt. Met die openingstijden hadden we voor elk wat wils, ook voor ouderen en eenzamen."

In de winkel in Nijkerk reageren mensen verdeeld op de voorgenomen avondklok. "Vervelend", zegt de een. "Ik denk dat we niet anders kunnen", zegt een ander.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJKERK GEMEENTE NIJKERK CORONA
Deel dit artikel: