Nijmegen blijft groeien, ondanks corona

NIJMEGEN - De coronacrisis heeft geen invloed op de groei van Nijmegen. De Waalstad is ook het afgelopen jaar weer verder gegroeid. Dat blijkt uit Voortgangsrapportage Grote Projecten (VGP) die het college van B en W heeft vastgesteld.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Nijmegen grond voor ongeveer 1250 kavels verkocht voor woningbouw. Dat is minder dan de prognose, maar een stuk meer dan de afgelopen jaren. Daarnaast zijn er meerdere plannen gemaakt die belangrijk zijn voor de toekomst van de grote projecten zoals de Woondeal Arnhem-Nijmegen en het vaststellen van de Omgevingsvisie.

Doelgroepen met prioriteit

De komende jaren worden de meeste woningen in de Waalsprong en in het Waalfront gebouwd. Daarna richt de gemeente zich op de bestaande stad, zoals de binnenstad en stationsomgeving, Kanaalzone-Zuid en rondom OV-knooppunten.

Nijmegen richt zich vooral op doelgroepen met prioriteit. Dit betekent meer appartementen, meer sociale en middeldure huur, meer middeldure koop en meer woonruimte voor studenten.

Meer dan verwacht

In 2020 heeft de gemeente Nijmegen 5 hectare bedrijventerrein verkocht op bedrijventerrein Bijsterhuizen. Dat is meer dan de verwachting.

De leegstand in de binnenstad bleef het afgelopen jaar, ondanks de coronacrisis, laag. "Welke effecten de coronacrisis op de bezetting van winkelpanden heeft in 2021 en de komende jaren is nog onzeker", laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Effecten coronacrisis

Toch verwacht het college wel dat er de komende jaren effecten merkbaar zullen zijn van de coronacrisis zo blijkt uit de voortgangsrapportage. "De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet en ook in Nijmegen uiteraard het nodige teweeggebracht. Welke effecten de coronacrisis de komende jaren gaat hebben op de grote projecten, is onzeker. De gemeente Nijmegen blijft de gevolgen van de coronacrisis daarom actief monitoren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: