'Onzinnig', gedupeerden toeslagenaffaire moeten zelf om hulp vragen vanwege privacy

EDE - De gemeente Ede roept ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire op contact op te nemen met de gemeente, zodat ze snel extra hulp kunnen krijgen. Vanwege privacyredenen kunnen gemeenten de ouders niet zelf benaderen.

Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag melden bij via het meldpunt van de gemeente. Ze krijgen dan een vast aanspreekpunt die hen direct helpt bij het oplossen van ontstane problemen rondom bijvoorbeeld huisvesting en schulden.

Privacy 'in deze situatie werkelijk onzinnig'

“Volgens de Belastingdienst zijn ruim 24 gezinnen in gemeente Ede slachtoffer van de problemen rond de toeslag voor kinderopvang", zegt wethouder Jan-Pieter van der Schans.

"Het liefste zouden we hen zelf vragen of ze hulp nodig hebben. Dat kan helaas niet. Vanwege regels rond privacy mag de Belastingdienst niet aan ons vertellen om wie het gaat. In deze situatie vind ik dat werkelijk onzinnig. Daarom doen we nu via verschillende media een oproep aan mensen om zich te melden. Want deze gezinnen verdienen onze steun.”

30.000 euro

De gemeenten hebben met de rijksoverheid afgesproken dat ze die ouders zoveel mogelijk hulp bieden. De ondersteuning komt bovenop de 30.000 euro compensatie die alle gedupeerde ouders van het Rijk krijgen.

Zie ook: Slachtoffer toeslagenaffaire Martine ziet kabinet vallen: 'Zij moeten ook door het slijk'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: