Naaktrecreatie bij Bussloo aangepast: meer strand, minder ligweide

VOORST GEM VOORST - Het naaktrecreatiegebied bij Bussloo wordt aangepast. Een deel van het gebied moet wijken voor een nieuwe parkeerplaats van de naastgelegen sauna, Thermen Bussloo. Er wordt in het gebied een extra strand aangelegd, maar de ligweide wordt kleiner.

Dat is voortgekomen uit een overleg tussen Thermen Bussloo, actiegroep ‘Behoud Naturistenstrand Bussloo’ en NFN Open & Bloot, belangenbehartiger voor naaktrecreanten. Ook is er afgesproken dat de bomen die moeten wijken voor de parkeerplaats herplant worden op de ligweides, zodat er meer schaduwplekken ontstaan. Daarnaast heeft Leisurelands, beheerder van het gebied, toegezegd meer geld te investeren in voorzieningen als toiletten en een kiosk.

Het gesprek vond plaats nadat de sauna in juni 2020 bekend maakte dat het wilde uitbreiden, waardoor een deel van het naaktrecreatiegebied verloren zou gaan. Een deel van de recreanten was het daar niet mee eens en stapte naar de Raad van State. Met de nieuw gemaakte afspraken is het bezwaar ingetrokken.

Waarschijnlijk wordt de verandering deze winter nog gerealiseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VOORST GEM VOORST GEMEENTE VOORST
Deel dit artikel: