Gelderlanders willen aandacht voor cybercrime

DEN HAAG - De helft van de Gelderlanders vindt cybercriminaliteit het belangrijkste veiligheidsonderwerp voor de verkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau KIEN in opdracht van Omroep Gelderland en RTV Oost.

Ondervraagden konden bij het thema veiligheid twee antwoorden aankruisen. Meer dan de helft noemde cybercriminaliteit. Ook terrorisme, geweldsmisdrijven en georganiseerde misdaad werden volop aangekruist.

In aanloop naar de verkiezingen onderzoekt Omroep Gelderland samen met RTV Oost wat kiezers bezig houdt en wat ze belangrijk vinden. De onderzoeken worden gedaan door Kien Onderzoek, en de uitkomsten zijn representatief voor de kiesgerechtigde bevolking van Gelderland en Overijssel, op basis van geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

Niet goed vertegenwoordigd

Uit eerder onderzoek bleek dat een derde van de Gelderlanders zich niet goed vertegenwoordigd voelt door de landelijke politiek. Ook hebben weinig inwoners het gevoel dat Den Haag oog heeft voor de problemen die hier spelen.

Dat sentiment is niet veranderd, blijkt uit dit onderzoek. De resultaten zijn vrijwel hetzelfde gebleven. Een op de vijf Gelderlanders heeft nog geen idee op welke partij hij of zij gaat stemmen.

Zie ook: Een op de drie Gelderlanders voelt zich niet goed vertegenwoordigd in Den Haag

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG GEMEENTE DEN HAAG VERKIEZINGEN
Deel dit artikel: