Mag verlenging van de snelweg A15 doorgaan of niet?

ZEVENAAR - Mag de A15 verlengd worden of niet? Dat is de grote vraag vandaag bij de uitspraak van de Raad van State. Die heeft zich de afgelopen zeven maanden gebogen over ruim veertig bezwaren die zijn ingediend tegen het tracébesluit.

UPDATE | Omstreden verlenging A15 vraagt om meer onderzoek

De bezwaren tegen het doortrekken van de snelweg richting Zevenaar werden in juni -verspreid over vier dagen- besproken in Den Haag. Normaal gesproken doet de Raad van State er zes weken of drie maanden over om tot een oordeel te komen, maar deze zaak kent zoveel bezwaarschriften en is zo complex dat er veel meer tijd is nodig geweest.

Overlast versus reistijd

Er wordt al jaren gesproken over de aanleg van het stuk snelweg die de doorstroming van het verkeer moet verbeteren. Het nieuwe stuk weg loopt van knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Tegenstanders vrezen onder andere voor geluidsoverlast en natuurschade. Ze vinden dat er alternatieven mogelijk zijn voor het huidige tracébesluit.

Dit is de plek waar de A15 wordt doorgetrokken. Foto: Omroep Gelderland

Voorstanders van de verlenging, zoals veel ondernemers in de Liemers, kunnen niet wachten tot het nieuwe stuk weg er is. Het zal veel reistijd, en dus geld, schelen.

Rijkswaterstaat heeft al verschillende voorbereidende werkzaamheden gedaan, zoals het slopen van huizen en het doen van geluidsmetingen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: