Honderden mensen hadden ineens een echte Rembrandt in huis

WEZEP - Honderden mensen in Wezep en omgeving hadden vorig jaar opeens een echte Rembrandt in huis. Een tekening van de 10-jarige Rembrandt uit Wezep. Met zijn actie 'Blijmakers tekeningen' voor eenzame ouderen in de coronacrisis, is hij nu genomineerd voor de 'Veer in je Reet'-award van kinderzender Zapp.

"Wat een geluk dat wij met opa en oma in huis wonen", zo mijmerde het gezin Littel aan het begin van de coronacrisis. "Zo zijn we tenminste allemaal bij elkaar". Maar zoveel geluk hadden ouderen in verpleeghuizen toen niet. Door het virus was bezoek veelal verboden. Rembrandt trok zich hun lot aan en besloot voor hen te gaan tekenen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"De scholen waren dicht. Rembrandt zag dat als 'ik heb een paar weken vrij' en ging tekeningen maken. Eerst deelden we ze uit bij verzorgingshuizen in de buurt, maar het leek ons ook leuk als er meer mensen van de tekeningen konden genieten. Daarom maakten we een Facebookpagina", vertelt Rembrandts moeder Bernadette.

800 tekeningen

Zo begon het balletje te rollen: de school ging meetekenen en de drukkerij ging de prenten vermenigvuldigen. Tijdens de eerste en de tweede lockdown heeft Rembrandt met zijn actie zo'n 800 tekeningen uitgedeeld.

Een initiatief dat niet onopgemerkt bleef. Een buurvrouw gaf hem op voor de 'Veer in je Reet'-award van kinderzender Zapp, een prijs voor kinderen die belangeloos iets gedaan hebben om het leven van anderen wat mooier te maken. Uit de 400 inzendingen belandde Rembrandt bij de laatste drie.

Op 13 februari hoort de jonge tekenaar uit Wezep of hij die award, met een prijzengeld van 500 euro, ook echt heeft gewonnen.

Zie ook: Twee jonge helden uit Wezep ontvangen Heldenaward

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WEZEP GEMEENTE OLDEBROEK
Deel dit artikel: