Honderden Edenaren krijgen geld terug van gemeente

EDE - 1750 huishoudens in Ede krijgen 6 euro van de gemeente teruggestort. Het is een compensatie voor de afvalkosten, die te hoog in rekening zijn gebracht.

Het betreft voornamelijk bewoners van hoogbouwflats in de wijken Veldhuizen en Ede-Zuid. Zij betalen voor gescheiden inzameling van afval, maar hebben nog niet de mogelijkheid om groente-, fruit- en etensresten (GFE) bij hun flats in te leveren. Dat kan pas in de loop van dit jaar.

GFE-zuilen

Ter compensatie krijgen ze 6 euro terug van de gemeente Ede. "De tegemoetkoming wordt vóór maart 2022 uitbetaald aan de huishoudens", staat in een brief aan de gemeenteraad.

De zogenoemde GFE-zuilen kunnen voor de zomer alsnog geplaatst worden. Bewoners moeten dat wel zelf regelen. Ze krijgen een brief van de gemeente waar in staat hoe ze de inzameling van bioafval kunnen aanvragen. Totdat er GFE-zuilen zijn, komt het bioafval van de flatbewoners bij het restafval terecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE ECONOMIE
Deel dit artikel: