Jongen (17) zonder aanleiding tot bloedens toe in gezicht geslagen

ZUTPHEN - Bij een vechtpartij ter hoogte van de Overwelving in Zutphen is zaterdagavond een jongeman gewond geraakt. Zonder directe aanleiding werd hij door meerdere jongens hard in het gezicht geslagen, zegt de politie.

Het incident gebeurde iets voor middernacht in de buurt van de C&A. Een groep jongeren van buiten Zutphen werd daar belaagd door een aantal anderen, terwijl zij in de richting van het centrum liepen en muziek hard hadden aanstaan.

De groep werd, onder bedreiging van een mes, gesommeerd te vertrekken. Daarop zette de groep de muziek uit en draaide zich om. De belagers zetten echter de achtervolging in en daarbij werd een jongen van 17 meermaals in het gezicht geslagen.

'Wil je tof doen?'

De wijkagenten van het Waterkwartier in Zutphen zeggen de mishandeling niet goed te kunnen plaatsen. "Serieus: waarom? Verveling? Wil je tof doen tegenover je maatjes? Moet je de grote jongen uithangen?", vragen ze zich hardop af.

Nog dezelfde nacht zijn twee personen van 16 en 19 jaar uit Warnsveld aangehouden. Mogelijk volgen meer aanhoudingen, zegt de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZUTPHEN GEMEENTE ZUTPHEN POLITIE
Deel dit artikel: