De steenmarter die een fikse stroomstoring veroorzaakte is klaar voor publiek

BORCULO - De steenmarter die dinsdag een grote stroomstoring in de Achterhoek veroorzaakte, is geprepareerd en klaar om bezichtigd te worden door publiek van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

De steenmarter, omgedoopt tot De Hoogspanningsmarter, ruikt naar verbrand haar en dat is niet zo gek. “Normaal hebben steenmarters net als katten lange snorharen, hier zijn ze echt weggebrand door de hitte tot een soort stoppeltjes”, legt museumconservator Bram Langeveld uit.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Langeveld sprong direct toen hij over door de steenmarter veroorzaakte stroomstoring hoorde in de auto richting Borculo, om het dier op te halen. “Ik word meteen blij als ik zoiets hoor en dan ga ik er achteraan. Je maakt mij echt blij met een dode mus.”

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft de steenmarter opgenomen in de collectie. Het dier gaat deel uitmaken van de tentoonstelling 'Dode dieren met een verhaal’.

Grote stroomstoring

De steenmarter kroop dinsdagmorgen vroeg in een onderstation van netbeheerder Liander in Borculo. Daar klom het beestje op een rails met een hoog voltage en veroorzaakte zo kortsluiting. De steenmarter overleefde dat niet en bijna 11.000 huishoudens zaten zonder stroom.

Zie ook: Steenmarter veroorzaakt grote stroomstoring in de Achterhoek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BORCULO GEMEENTE BERKELLAND INSTAGRAM
Deel dit artikel: