Oproep: 'Kom in de Achterhoek wonen'

DOETINCHEM - Het plan lag er al, maar de huizenmarkt helpt ook. Steeds meer mensen trekken vanuit de Randstad naar de regio.

"Dat is een mooie bijkomstigheid", zegt Joram van Donk. Hij is als adviseur verbonden aan het project dat de Achterhoek aantrekkelijk moet maken: Achterhoek Ambassadeurs. Zij willen mensen van buiten de Achterhoek overhalen om te verhuizen. "Dat wordt versneld door het thuiswerken, dat doe je gewoon graag in een mooie omgeving."

Maar, er is ook kritiek. Op sociale media klinken Achterhoekers die niet zo zitten te wachten op veel randstedelijken en die vrezen voor de huizenprijzen. "Je ziet dat sentiment van Randstad-Achterhoek. Wij willen dat sentiment juist weg nemen, door uit te leggen wat hier de gebruiken zijn." Als voorbeeld wordt buurt maken genoemd. Dat houdt in dat je je snel introduceert aan je buren en ze uitnodigt voor een kopje koffie. "We willen ze een zachte landing geven."

Naast inwoners uit de Randstad mikt de Achterhoek ook op terugkomers. Mensen die op jonge leeftijd de Achterhoek verlieten. "We hebben die mensen economisch gezien ook gewoon nodig. Er gaan op termijn 27.000 vacatures ontstaan. We hebben die mensen nodig", legt Van Donk uit.

En over die huizenprijzen? "Dat effect zie je nu al. Natuurlijk wordt daar naar gekeken en we werken ook hard aan het woningaanbod."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DOETINCHEM GEMEENTE DOETINCHEM
Deel dit artikel: