Sport

Vitesse blijft op stoom en wint ook in Emmen

Thomas Buitink maakte al snel de 0-1
Thomas Buitink maakte al snel de 0-1 © ANP
EMMEN - Vitesse blijft in 2021 op stoom, na overwinningen op Heracles en Utrecht ging zaterdag Emmen over de knie: 1-4.
Vitesse profiteerde binnen de kortste keren van geklungel in de Emmense defensie. Binnen twee minuten scoorde Thomas Buitink na een te korte terugspeelbal. Na tien minuten stond het zelfs 2-0. Bero en Broja vonden elkaar, de bal kwam voor de voeten van Oussama Tannane en die prikte de bal in de kruising.
Vitesse-spelers hebben reden tot juichen
Vitesse-spelers hebben reden tot juichen © BSR
In het vervolg kreeg Emmen kansen op de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet door ingrepen van Remko Pasveer en hulp van de lat. Na de rust begon Vitesse weer goed en nu was het Broja die rap scoorde: 0-3.
Emmen kreeg daarna hoop doordat Pasveer en de Arnhemse verdediging een vrije trap niet goed wegwerkten. Michael de Leeuw scoorde. De Emmense hoop kreeg geen substantieel vervolg, waardoor Vitesse makkelijk stand hield. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar Patrick Vroegh zorgde met een knap schot toch nog voor een hoogtepuntje: 1-4.
Het is voor Vitesse de beste eerste seizoenshelft ooit, het vorige record dateerde uit 2001. Onder leiding van Koeman pakte de ploeg toen 37 punten. Nu heeft er het eentje meer. Bovendien komt het in punten gelijk met koploper Ajax, dat speelt morgen de Klassieker tegen Feyenoord.