Sport

Doelpuntloos gelijkspel NEC in saaie vertoning tegen Cambuur

Souffian El Karouani in actie tegen Cambuur
Souffian El Karouani in actie tegen Cambuur © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC heeft in De Goffert met 0-0 gelijkgespeeld tegen Cambuur. Het was een vervelende wedstrijd, waarin de Nijmegenaren nauwelijks aan voetballen toe kwamen.
Title
Bij NEC keerde Javier Vet terug in het elftal ten koste van Edgar Barreto. De Nijmegenaren werden direct vastgezet door een veel gretiger Cambuur. Doelman Norbert Alblas, de laatste wedstijden meermaals blunderend, ging al snel weer in de fout, maar Paulissen profiteerde niet. De doelman onderscheidde zich daarna wel met een uitstekende redding toen Mac-Intosh voor hem opdook.
Javier Vet in duel
Javier Vet in duel © BSR
Het spelbeeld was lange tijd eenzijdig. NEC maakte voetballend een armoedige indruk en beperkte zich tot verdedigen. Pas na 34 minuten was er de eerste serieuze doelpoging van de thuisclub, maar Stevens pakte het schot van Javier Vet. Vlak voor rust ontsnapte NEC toen Robert Mühren de paal raakte.

Matig

Na rust had Elayis Tavsan een aardig schot, dat net naast de kruising ging. Maar NEC had vervolgens veel geluk dat een inzet van Kallon de paal raakte. Daarna was de wedstrijd vooral saai. NEC trok zich terug in de loopgraven en Cambuur liep zich daarop stuk.
Jordy Bruijn in een fel duel
Jordy Bruijn in een fel duel © Broer van den Boom
In de slotfase gebeurde er ook weinig. Het niveau was bedroevend van beide kanten. Door het gelijkspel blijft NEC zesde met twaalf punten achterstand op een promotieplaats.