nieuws

Dolfinarium dicht, maar niet voor verzorgers en dolfijnen

Terwijl het Dolfinarium in Harderwijk dicht is voor bezoekers, is het er nog altijd druk met de verzorging van de dieren
Terwijl het Dolfinarium in Harderwijk dicht is voor bezoekers, is het er nog altijd druk met de verzorging van de dieren © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk heeft het, net als andere dierenparken, moeilijk in coronatijd. Het dierenpark is gesloten, maar de dierenverzorgers zijn elke dag in touw. Om de beesten in beweging te houden.
Elke dag krijgen de dieren training. Dat houdt ze gezond, zegt het Dolfinarium. De conditie van de dieren wordt ook elke dag gecheckt. "Dierverzorging gaat gewoon door. Met of zonder bezoekers is dat net zo intensief", vertelt Alex Tiebot van het zeedierenpark, " maar niet alleen de dierenverzorging, ook de waterbehandeling en de technische dienst. Er wordt hier gewoon gewerkt."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Title
Dat kost geld, zoals ook het eten voor de walrussen. Eentje eet 35 kilo vis per dag. Maar het park is dicht en dus komt er geen geld binnen. En de financiële steun door de overheid is niet genoeg. Daarom zijn enkele medewerkers ontslagen om te bezuinigen. Het dierenpark wil het liefst volgende maand met de voorjaarsvakantie weer open gaan. Maar daar heeft Tiebot een hard hoofd in : "Ik verwacht dat dat pas in april gaat gebeuren."
© Omroep Gelderland