Artikel

Plan van aanpak gemeente naar ondernemers

Plan van aanpak gemeente naar ondernemers
Plan van aanpak gemeente naar ondernemers © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Gemeente Nunspeet heeft eind 2019 de ondernemerspeiling laten uitvoeren. De ondernemerspeiling geeft een beeld hoe de lokale ondernemers de bedrijfsomgeving, de lokale dienstverlening en het ondernemersklimaat ervaren. De resultaten bieden aanknopingspunten voor de mogelijkheid tot verbetering.
Er is door de gemeente een Plan van Aanpak opgesteld en de aandachtspunten en verbeterpunten vertaald in een concrete actielijst als plan van aanpak.
Ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente. Kennis van de tevredenheid van de ondernemer is van groot belang. Daarom laat de gemeente Nunspeet periodiek onderzoeken hoe haar ondernemers de bedrijfsomgeving, lokale dienstverlening en het ondernemingsklimaat in de gemeente Nunspeet ervaren. De resultaten van de ondernemingspeiling bieden concrete aanknopingspunten voor de mogelijkheid tot verbetering.
In 2019 heeft de gemeente de ondernemerspeiling van Waarstaatjegemeente.nl laten uitvoeren door het PON. De resultaten van deze ondernemerspeiling zijn in januari 2020 door het PON aan de gemeente opgeleverd en op de website Waarstaatjegemeente.nl gepubliceerd. Daarin komen de volgende items aan de orde: bedrijfsvoering,  gemeentelijke dienstverlening,  vergunningverlening,  de relatie ondernemer-gemeente, gemeentelijke heffingen, regeldruk en ondernemingsklimaat.
De uitkomsten van deze peiling komen op de website van Waarstaatjegemeente.nl en kunnen binnen de verschillende instrumenten op deze site gemakkelijk worden vergeleken met andere gemeenten.