Burgemeester sluit drugspand in Randwijk

RANDWIJK - Burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe heeft een bedrijfspand in Randwijk voor drie maanden gesloten. De politie vond in december in de loods een grote hoeveelheid spullen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs zoals xtc en (met-)amfetamine (speed). Het gaat onder meer om jerrycans en chemicaliƫn.

Tips voor verhuurders

“Criminaliteit mag niet lonen,” vertelt Hoytink-Roubos. “Met een sluiting van drie maanden maken we als gemeente duidelijk dat we dit soort activiteiten niet accepteren in Overbetuwe.” De burgemeester roept verhuurders op zich goed af te vragen aan wie ze hun pand verhuren. De gemeente geeft enkele tips aan verhuurders, zoals het niet accepteren van contante betalingen, en het vragen naar een origineel identiteitsbewijs van huurders, in plaats van een kopie.

Naast de sluiting van het pand loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek. Het zou hier gaan om een internationale criminele organisatie. Meerdere verdachten zitten vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: