Borden op ontmoetingsplekken in Montferland

'S-HEERENBERG - Op de bestaande jongerenontmoetingsplekken in Montferland worden borden geplaatst met de daar geldende regels. Reden is dat jongeren volgens de politie voor overlast zorgen binnen de bebouwde kom.

“Wij hoorden van de jongeren dat er volgens hen geen veilige plek was waar zij heen konden en daarom steeds weer plekken binnen de bebouwde kom opzoeken”, laat de Politie Montferland weten. “Dit zorgt bij de omwonenden voor veel overlast.” De hoop bestaat dat de jongeren door plaatsing van de borden meer naar de ontmoetingsplekken worden gelokt. Inmiddels is bij de ontmoetingsplek in ’s-Heerenberg een bord geplaatst.

De politie benadrukt dat op de ontmoetingsplekken gehandhaafd wordt op de regels die op de borden worden aangegeven. “Wij hopen hiermee de jeugd terug naar deze plekken te trekken en zo een eerste stap te zetten om de jeugdoverlast binnen de bebouwde kom te verminderen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: