Nijmegenaar van het jaar krijgt het drukker dan ooit

MALDEN - Het jaar 2020 was het jaar van boswachter Tim Hogenbosch. In het najaar ontving hij een televisieprijs voor zijn kinderprogramma Beestenbrigade, en onlangs werd hij uitgeroepen tot 'Nijmegenaar van het jaar'. En daardoor lijkt hij het in 2021 alleen nog maar drukker te krijgen.

Organisaties weten hem snel te vinden, als Nijmegenaar van het jaar. Hogenbosch: “Ja, nu mag ik voor vier organisaties ambassadeur zijn, wat ik heel tof vind. En het heeft allemaal betrekking op jeugd en natuur.”

Stenen uit de tuin

Zo is Hogenbosch nu ambassadeur voor Jantje Beton en voor Stichting Mijn liefste wens, die van alles organiseert voor kinderen in het ziekenhuis. Maar ook voor de Nijmeegse operatie Steenbreek om tuinen weer te vergroenen. Dat laatste is hard nodig, weet de sympathieke Nijmegenaar. “Ik zag onlangs nog: mensen hebben een huis gekocht. En dan zie ik gewoon een hele pallet vol met stenen. Dan gaan ze hun hele tuin helemaal vol gooien met stenen. En dan denk ik: Ja, maar hoezo? Waarom ga je je tuin helemaal vol gooien met stenen?”

Hogenbosch maakt zich niet heel snel zorgen, maar wel over het klimaat. En groene tuinen zijn een kleine stap richting een beter klimaat, klinkt het. Daags nadat bekend werd dat hij zich Nijmegenaar van het jaar mag noemen, plaatste hij dan ook een tweet dat er nu maar eens haast gemaakt moet worden met operatie Steenbreek. Desnoods gaat de boswachter de stenen er zelf uit staan scheppen. “Als het niet snel genoeg gaat wel ja”, lacht hij.

"Rondom Nijmegen heb je alles"

Eén ding weet Hogenbosch in elk geval zeker: ondanks alle nevenactiviteiten blijft hij boswachter in het Rijk van Nijmegen. “Eigenlijk heb je alle natuur die je in Nederland tegenkomt hier binnen een straal van vijf kilometer afstand? Waar vind je dat nou?”

Dus hem krijgen ze hier niet meer weg? “Nee, zeker niet. Geboren en getogen Nijmegenaar, dat ben ik. En ik blijf hier denk ik wel tot mijn dood.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
MALDEN GEMEENTE HEUMEN
Deel dit artikel: