VVD Culemborg verbolgen over 'onbekende' informatieavond over zonnepark

CULEMBORG - De VVD in Culemborg is verbolgen over een online informatieavond over de mogelijke inzet van zonnepanelen om de stad duurzamer te maken. Volgens VVD-fractielid Kees de Raad waren daar zo weinig inwoners van het buitengebied van op de hoogte, dat hun aanwezigheid minimaal was.

De gemeente had al voor de kerst belangstellenden opgeroepen voor de online informatieavond. Dat gebeurde onder meer via de gemeentepagina in de Culemborgse Courant. Maar die krant wordt slecht bezorgd in het buitengebied, waar grootschalige inzet van zonnepanelen een optie is.

Volgens de VVD deden daarom maar weinig betrokken bewoners van dat buitengebied aan de avond mee. Kees de Raad wil nu dat de gemeente stopt met informatieavonden en plannenmakerij totdat er weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn. Zodra dat mogelijk is moet er wat die partij betreft een extra avond voor bewoners van het buitengebied komen.

Wethouder verbaasd

Verantwoordelijk wethouder Joost Reus van Culemborg reageert verbaasd op het pleidooi van de VVD. Volgens hem was er genoeg gedaan om belangstellenden naar de informatieavond te trekken. Bovendien, stelt Reus, had de VVD op haar eigen Facebookpagina ook een oproep gedaan.

De grootschalige inzet van zonnepanelen rondom de reeds geplande zes windmolens aan de zuidkant van Culemborg was volgens de wethouder maar één van de opties, die tijdens de online informatieavond aan de orde zijn gekomen. Er zijn de komende maanden nog genoeg mogelijkheden om meningen over zonneweides duidelijk te maken, vindt Reus. Een extra informatieavond vindt hij dan ook niet nodig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CULEMBORG GEMEENTE CULEMBORG
Deel dit artikel: