Organisatie Strong Viking: 'We verwachten dat we het in een aangepaste vorm kunnen doen'

WIJCHEN - Strong Viking was een van de vele evenementen die niet doorgingen in 2020. Zo’n 15.000 deelnemers zouden vorig jaar juni door de modder ploeteren en obstakels overwinnen in de modder bij de Berendonck in Wijchen. Vanwege de coronasituatie schrapte de organisatie het evenement. Ook wedstrijden op andere plaatsen werden afgelast.

Aangepaste vorm

Namens de organisatie laat Erwin van Haren weten dat de editie van dit jaar voorlopig wél op het programma staat: “We hebben vier scenario’s klaarliggen, voor verschillende omstandigheden. We verwachten dat we het in aangepaste vorm kunnen doen.” De aankomende editie doen er minder deelnemers mee. Normaal gaan elke 20 minuten 400 mensen van start. Nu kan dat niet, aangezien deelnemers onmogelijk voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren. Aankomende editie starten er dan maar ook 6 personen per 20 minuten. Ook het team-aspect van het evenement verdwijnt, door de omstandigheden. Van Haren: "Normaliter zijn er hindernissen waarbij je elkaar als teamgenoot fysiek nodig hebt. Die zullen er nu dus niet in zitten, zodat mensen afstand kunnen blijven houden van elkaar.”

Afgelopen oktober stond er nog wel een evenement gepland. Daarvoor lag een protocol klaar dat was goedgekeurd door de veiligheidsregio. Toch ging de run in oktober niet door, toen de besmettingscijfers weer snel opliepen.

Online edities

Toen een fysiek evenement onmogelijk was, begon de organisatie met het optuigen van virtuele edities. Volgens Van Haren deden er al veel mensen aan mee, en dat geeft een goed gevoel: “Het geeft moed dat de virtuele edities zo’n succes zijn. Dat voelt toch als een schouderklopje van de deelnemers”.

Voor de editie van 19 en 20 juni in Wijchen ligt het protocol dus al klaar, maar de organisatie houdt meer opties open om het evenement veilig te organiseren. “Het is bijvoorbeeld ook een optie om met een snelteststraat te gaan werken. Daar kijken we ook naar.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: