Lokaal

Oost Gelre opent steunfonds met drie ton

Oost Gelre opent steunfonds met drie ton
Oost Gelre opent steunfonds met drie ton © REGIO8
LICHTENVOORDE - Het steunfonds dat Oost Gelre heeft ingesteld voor maatschappelijke organisaties is operationeel. In totaal is 300.000 euro beschikbaar voor onder meer verenigingen, dorpshuizen, sportclubs en wijk- en speeltuinverenigingen.
“Maatschappelijke organisaties zijn van enorm groot belang voor de leefbaarheid van onze gemeente”, laat wethouder Karel Bonsen weten. “We willen voorkomen dat deze organisaties door de coronacrisis in acute financiële nood komen en daardoor in hun voortbestaan bedreigd worden.” Organisaties kunnen via een aanvraagformulier een beroep doen op een bedrag uit het steunfonds.
Het fonds is onderdeel van een aantal andere gemeentelijke steunmaatregelen. Zo is er de ‘500 x 500 subsidie’, waarmee verenigingen 500 euro naar eigen inzicht kunnen besteden aan vrijwilligers. “Inmiddels hebben al zo’n honderdveertig verenigingen de 500 euro aangevraagd, maar ik hoop natuurlijk dat dit aantal nog fors zal oplopen”, aldus Bonsen. “Het geld is immers voor hen bedoeld.”