Lokaal

Sport Startpunt Hattem wil na 'corona' van start

Sport Startpunt Hattem wil na 'corona' van start
Sport Startpunt Hattem wil na 'corona' van start © RTV Hattem
HATTEM - Het moet dé sport – en ontmoetingsplek voor de Hattemers worden op de zondag’: ‘Sport Startpunt Hattem’. De voetbalvereniging Hattem heeft samen met partners op het gebied van sport en welzijn in Hattem hiervoor een initiatief uitgewerkt.
“Dit projectvoorstel motiveert organisaties in sport, zorg, welzijn en overheid om bij te dragen aan een gezond Hattems sportklimaat door middel van creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden,” legt Arjen Noorberger van vv Hattem uit.

Sportakkoord

De gemeente Hattem wil vanuit het in september getekende Sportakkoordde samenwerking voor een gezond Hattems sportklimaat bevorderen. De initiatiefnemers gaan daarom nu een subsidieaanvraag indienen voor een bijdrage aan het Sportakkoord-thema: Sport en bewegen: ‘Iedereen doet mee’.

Sportaccommodatie

Maar de kiem voor dit initiatief werd al een tijdje geleden gelegd. “De voetbalvereniging Hattem heeft 8 jaren geleden de overstap gemaakt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Van het ene op het andere moment dreigde de sportaccommodatie in het weekend alleen nog maar op de zaterdag gebruikt te worden. Mede om dit te voorkomen is toen een voetbalschool op de zondagochtend opgericht voor de jeugd in de pupillenleeftijd.”