nieuws

Politie bewaakt afgebrande woning Doetinchem, mogelijk lichaam onder het puin

De politie bewaakt de afgebrande woning.
De politie bewaakt de afgebrande woning. © News United/112-Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - De woning in Doetinchem die in de nacht van dinsdag op woensdag afbrandde, wordt bewaakt door de politie. Mogelijk ligt er nog een lichaam onder het puin.
De brand woedde in het leegstaande gebouw aan de Nieuweweg, waar de brandweer afgelopen vrijdag ook al voor moest uitrukken. Dit keer kon het pand niet worden gered.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Title
De plek is aangemerkt als een plaats delict. Woensdag wordt onderzocht of er daadwerkelijk iemand in het gebouw aanwezig was tijdens de brand. Daarvoor worden specialisten van de brandweer en politie ingezet. Volgens een woordvoerder sliepen er de laatste tijd weleens mensen zonder vast woonadres in het pand.
De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden.
De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden. © News United/112Achterhoek-nieuws

Brandstichting

Bij de brand kwam veel rook vrij en omwonenden kregen het advies bij overlast ramen en deuren te sluiten. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden toen bleek dat het niet meer te redden was. Tegen 03.00 uur was de brand onder controle.
Naar de oorzaak van de nieuwe brand wordt nog onderzoek gedaan. Vorige week was het vermoeden dat het vuur was aangestoken.