Doof zorgpersoneel moet bellen over vaccinatie, D66 stelt Kamervragen

EDE - Tweede Kamerlid Vera Bergkamp van regeringspartij D66 heeft Kamervragen gesteld aan zorgminister Hugo de Jonge. Ze maakt zich zorgen over de situatie in verzorgingshuis de Gelderhorst in Ede. Zeker elf bewoners zijn door een corona-uitbraak overleden. In het centrum wonen ouderen die doof of slechthorend zijn.

Bergkamp maakt zich onder meer zorgen over de vaccinatie bij de zorginstelling voor dove en slechthorende ouderen. Haar partij heeft signalen gekregen dat de vaccinatie van de dove zorgmedewerkers niet snel gaat. Dat zou komen door miscommunicatie.

Geen telefonische afspraak mogelijk

Zorgmedewerkers in het Edese centrum moeten zelf een telefonische afspraak maken voor vaccinatie, maar dove zorgmedewerkers kunnen niet horen en dus ook niet telefonisch een afspraak maken.

Bergkamp vraagt of het snel opgelost kan worden bij de Gelderhorst en of hier rekening mee gehouden wordt bij de verdere vaccinatiecampagne.

Het Kamerlid wil bovendien dat de zorgminister contact zoekt met betrokken partijen 'om ervoor te zorgen dat ook doof of slechthorend zorgpersoneel zich zo snel mogelijk kan laten vaccineren'. De vaccinatiebereidheid onder de medewerkers van de Gelderhorst is groot.

Defensie schoot te hulp

Door de enorme druk op de zorg moest het leger in Ede worden ingezet. Dat rukte een week geleden weer in. Een Edese zorgmedewerkster zei toen tegen Omroep Gelderland er vertrouwen in te hebben dat de Gelderhorst weer zelfstandig kan werken. "We weten nu hoe we verder moeten.”

Zie ook: 'Dit zullen wij nooit vergeten', hart onder de riem voor zwaar getroffen zorghuis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE POLITIEK CORONA
Deel dit artikel: