Meerdere kandidaten tonen interesse in overname failliet bouwbedrijf Jansen Terborg

DOETINCHEM - Vijftien kandidaten zijn geïnteresseerd om het failliete bouwbedrijf Jansen Terborg over te nemen. Het 140 jaar oude bedrijf werd afgelopen vrijdag door de Rechtbank Gelderland failliet verklaard.

"Naar de precieze oorzaak van het faillissement wordt nog onderzoek gedaan. Maar verlies op een aantal grote werken en ziekteverzuim, deels door corona, hebben hier aan ten grondslag gelegen", zegt Louis de Boef die als curator bij het faillissement is betrokken.

Door het faillissement zijn 55 mensen op straat komen te staan. "Door corona kon ik niet op een zeepkist gaan staan, dus heb ik de medewerkers middels een videoboodschap op de hoogte gebracht van het faillissement."

Inmiddels heeft de curator een aantal van de werknemers persoonlijk gesproken. "Er vielen geen tranen", zegt De Boef. "Mensen reageren nuchter. Wellicht zit dit in de aard van deze mensen uit de regio."

Volgende week meer duidelijkheid

Nadat vrijdag het faillissement werd uitgesproken hebben zich inmiddels vijftien geïnteresseerde partijen gemeld om het bedrijf over te nemen. "De geïnteresseerde partijen laten wij een geheimhoudingsverklaring tekenen", zegt De Boef.

"Daarna krijgen ze de gelegenheid in gesprek te gaan en kunnen we kijken hoe serieus de kansen voor overname zijn." De curator verwacht daar volgende week meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Werk kan doorgaan

Vooralsnog kan het werk op een aantal plekken gewoon doorgaan. "Dat heeft de afgelopen dagen mijn prioriteit gehad", zegt De Boef. "Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad, omdat we werken vanuit een faillissement."

Het bouwbedrijf, dat al sinds 1880 bestaat, specialiseerde zich de afgelopen jaren in onderhoud, renovatie en verbouw van woningen. Toen de huidige eigenaren het bedrijf in 2008 overnamen waren er zes mensen in dienst, inmiddels zijn dat er zestig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DOETINCHEM GEMEENTE DOETINCHEM FAILLISSEMENT
Deel dit artikel: