Inbraak via gevreesde 'flipppermethode'

DOETINCHEM - In Doetinchem plegen twee vrouwen een inbraak op klaarlichte dag. Ze doen dit met de gevreesde 'flippermethode'.

Deze twee vrouwen openen op vrijdag 27 november, het is ongeveer 11.45 uur, de deur van een appartement aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem.

Even daarvoor kijkt een van hen een paar seconden in de bewakingscamera. Enkele ogenblikken later gaat het beeld op zwart, de camera is onklaar gemaakt.

Bekijk de beelden hier. De tekst gaat eronder verder.

Huis overhoop gehaald

Toen het slachtoffer thuiskwam, ontdekte hij dat zijn huis overhoop gehaald was, zegt Sigrid Passchier van de politie. "Kasten waren doorzocht en deuren en laatjes stonden open. De verdachten hebben het hele huis doorzocht naar waardevolle spullen. Uiteindelijk zijn ze er met enkele honderden euro’s aan contanten vandoor gegaan."

De verdachten kwamen binnen via de zogenoemde 'flippermethode'.

Zie ook: wat is flipperen?

Herken je (een van) de inbrekers? Bel dan 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het zaaknummer is 2020565462. Hier vind je een tipformulier dat je ook mag invullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: