Dorpsbelangen niet gelukkig met optreden rond jaarwisseling Beesd

BEESD - Dorpsbelangen West Betuwe heeft vragen bij het optreden van gemeente en politie rond de jaarwisseling in Beesd. Daar was sprake van ongeregeldheden. De coalitiepartij is ook niet gelukkig met uitspraken van burgemeester Servaas Stoop hierover.

De burgemeester gaf vrijdag een statement af over eigen verantwoordelijkheid van inwoners met betrekking tot het schoon en heel houden van de openbare ruimte. Dit naar aanleiding van klachten van inwoners van Beesd over de troep die na de jaarwisseling op het dorpsplein achterbleef.

In de steek gelaten

Volgens Dorpsbelangen voelen inwoners zich in de steek gelaten door de reactie van de burgemeester. Ook heeft de partij veel vragen bij het optreden tijdens de jaarwisseling. Hadden de ongeregeldheden in Beesd niet voorkomen kunnen worden en worden nu achteraf de daders wel aangepakt? Daarbij vragen de raadsleden zich af of er voor de jaarwisseling officieel beleid is vastgesteld om de inwoners de rommel zelf te laten opruimen.

Oranjevereniging

Naar aanleiding van zijn pleidooi heeft de plaatselijke Oranjevereniging het op zich genomen om de rommel op te ruimen die volgens de club door 'een paar vandalen' is veroorzaakt. De vereniging had hier zelf niets mee te maken, maar stelt dat zij zich als gebruiker van het dorpsplein medeverantwoordelijk voelt. Wel vindt het bestuur eigenlijk dat de gemeente verantwoordelijk is voor de orde en veiligheid en dus ook het opruimen van deze schade.

Als gebruiker van het Dorpsplein voelen wij ons mede verantwoordelijk voor de staat van dit plein. Daarom konden we niet...

Posted by Oranjevereniging Beesd on Saturday, January 9, 2021

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BEESD GEMEENTE WEST BETUWE
Deel dit artikel: