De fietssleutel is verleden tijd, de fiets open je nu met de ov-chipkaart

APELDOORN - Geen gedoe meer met kwijtgeraakte fietssleutels. Vanaf nu kun je in Apeldoorn een ov-fiets openen met je ov-chipkaart. De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft vanaf maandag 400 fietsen op het station staan met zo'n nieuw slot.

In 2019 begon de NS op station Apeldoorn ook met een test met het 'slimme slot'. Die test is goed bevallen, reizigers gaven het nieuwe snufje een 8. Het slot zorgt ervoor dat 'gehannes met sleuteltjes' wordt voorkomen en ook het ophalen en het inleveren van de leenfiets zou hierdoor sneller gaan. Het slot opent wanneer men de chipkaart er tegenaan houdt. Bij het inleveren wordt de huur automatisch beëindigd en kan er in een app gecontroleerd worden of de fiets goed is ingeleverd.

Elk jaar verliest de NS ongeveer 2000 fietssleutels omdat reizigers het sleuteltje uit gewoonte mee naar huis nemen.

Op het station in Apeldoorn staan de fietsen nu, aan het einde van het jaar moet 70 procent van alle ov-fietsen voorzien zijn van een elektrisch slot, zo meldt de NS.

Zie ook: 'Slim slot' op ov-fiets moet 'gehannes met sleuteltjes' voorkomen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN OPENBAAR VERVOER
Deel dit artikel: