Burgemeester Hubert Bruls: 'Kritiek op mijn uiterlijk doet me weinig'

NIJMEGEN - Als burgemeester krijg je het nog wel eens zwaar te verduren. Doordat je een publiek figuur bent krijg je veel kritiek, zo ook op je uiterlijk. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft er wel eens mee te maken, met vooral kritiek op zijn buik.

Maar die kritiek neemt hij niet té persoonlijk op. "Het zegt meer over diegene die de kritiek uitoefent dan over jezelf", vertelt hij in het programma Op Weg Naar Wijsheid.

Bruls vindt het lastiger als hij kritiek krijgt over zijn uitspraken. "Ik ben erg van het gesproken woord en hoe je met elkaar communiceert. Daar ben ik gevoeliger voor dan op het geklaag over mijn buik."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Ondertussen weet hij natuurlijk wel dat hij een redelijke buik heeft. "Er mogen best wel wat kilo's af. Dat vind ik zelf ook. Ik kan mijn favoriete sport, voetbal, niet uitoefenen zoals ik zou willen. En je moet naar de toekomst kijken. Er komt een tijd wanneer je er meer last van kan gaan krijgen."

Maar waarom werkt hij er niet fanatiek aan, vraagt presentator Klaas Drupsteen zich af. "Omdat het een heel gezellig leven is wat je kan leiden. Het is ook een kwestie van zelfdiscipline, schijnbaar is die niet groot genoeg."

"Maar als burgemeester heb je wel discipline, waarom kan je die niet daarvoor gebruiken?" vraagt Drupsteen. "Ja, maar daarmee is bewezen dat ook Hubert Bruls gewoon honderd procent feilbaar is."

Bekijk hieronder de hele uitzending van Op Weg Naar Wijsheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: