Gestolen beeld van Jip en Janneke is weer terug

ZALTBOMMEL - Een maand waren ze weg uit Zaltbommel, Jip en Janneke én hondje Takkie. En zaterdag stond het drietal ineens weer op de Waalkade, teruggebracht door Oudejaarsvereniging De Geitefok uit Oldeberkoop. De Friezen zetten het beeld weer keurig terug op z'n plek.

In de nacht van 5 op 6 december verdwenen de geesteskinderen van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustratrice Fiep Westendorp ineens spoorloos van de plek waar ze al sinds 1992 stonden. Het beeld hoort in Zaltbommel thuis omdat Westendorp daar werd geboren.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Een paar dagen na de verdwijning meldde De Geitefok het beeld te hebben meegenomen. Met de oudejaarsstunt wil de vereniging aandacht vragen voor het behoud van Nederlandse tradities.

Bij het terugplaatsen bood De Geitefok aan het beeld meteen goed vast te lassen. Dat is maar goed ook, want het was niet de eerste keer dat een oudejaarsvereniging er met de kinderfiguren vandoor ging. In 2007 was het ook al eens raak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZALTBOMMEL GEMEENTE ZALTBOMMEL
Deel dit artikel: