Meilandjes verlaten Gelderland om geschil met gemeente

HENGELO - Ze wonen er amper een half jaar, maar Hengelo is binnenkort alweer verleden tijd voor de familie Meiland. De tv-sterren vertrekken binnenkort uit de Achterhoek vanwege onenigheid met de gemeente. Dat bevestigt Erica Renkema, de vrouw van Martien Meiland, aan Omroep Gelderland. Renkema zegt ook dat het niet voor de hand ligt dat de familie in onze provincie blijft wonen.

Martien Meiland vertelde eerder in het programma Linda's Wintermaand dat hij problemen heeft met de gemeente Bronckhorst over vergunningen. In dat programma stelde Linda de Mol dat hij dus zou moeten vertrekken als dat niet wordt opgelost.

"Dat vind ik wel heel erg. Mijn living is net klaar en dan krijg je brieven van de gemeente Bronckhorst", zei de tv-persoonlijkheid destijds.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het huis van de familie Meiland in Hengelo. Foto: Omroep Gelderland

Waar naartoe?

Inmiddels blijken die problemen zo groot dat ze er ook daadwerkelijk niet uitkomen met de gemeente. Erica Renkema bevestigt tegenover Omroep Gelderland dat er een verhuizing aankomt.

"Op welke termijn dat is, weten we nog niet. Maar wij mogen niet met het hele gezin permanent op dit adres wonen", legt ze uit. Dat is voor de familie reden om te vertrekken.

Naar een plek in de omgeving van Hengelo of elders in de provincie? "Nee, dat ligt niet voor de hand", zegt Renkema. "Al weten we ook nog niet waar we naartoe gaan."

Martien Meiland wilde woensdag tegenover een verslaggever van Omroep Gelderland niet reageren op het nieuws. De gemeente Bronckhorst laat weten niet in te gaan op individuele zaken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HENGELO GEMEENTE BRONCKHORST
Deel dit artikel: