Sport

Dakar-deelnemer slaat vier keer over de kop

Bernhard ten Brinke tijdens de Dakar Rally van vorig jaar.
Bernhard ten Brinke tijdens de Dakar Rally van vorig jaar. © ANP
WADI AD-DAWASIR - Coureur Bernhard ten Brinke uit Zeddam is gecrasht in de derde etappe van de Dakar Rally. De rallyrijder en zijn navigator bleven ongedeerd, maar de schade aan hun auto is groot.
Ten Brinke was op weg naar een klassering in de top vijf, toen het op 40 kilometer van de finish in Wadi Ad-Dawasir (Saudi-Arabië) misging. De Zeddammer en zijn Belgische navigator Tom Colsoul sloegen vier keer over de kop.
Ten Brinke verliest door de crash uren en kan een topklassering daardoor vergeten. De rallyrijder werd vorig jaar nog zevende in het klassement.

Andere Gelderlanders

De broers Tim en Tom Coronel kwamen dinsdag als 33ste over de streep en staan nu 34ste. In het team van de bekende racetweeling zit Ermeloër Bram van Winkoop.
Bij de trucks stonden Martin van de Brink en zijn zoon Mitchel uit Harskamp, Pascal de Baar uit Twello en fruithandelaar William de Groot uit Kerkdriel aan de start in Saudi-Arabië. Martin van den Brink staat er na de derde etappe het beste voor met een achtste plaats in het algemeen klassement.
In de categorie SSV, een kleine buggy, debuteren dit jaar Gert-Jan van der Valk en Branco de Lange uit Tiel.