nieuws

'Ik ben echt trots', Hendrik-Jan Mensink krijgt bijzondere erepenning

Erepenning voor Hendrik-Jan Mensink.
Erepenning voor Hendrik-Jan Mensink. © foto gemeente Winterswijk
WINTERSWIJK - Winterswijker Hendrik-Jan Mensink is maandagavond verrast met de zilveren erepenning van de gemeente. Hij kreeg de penning voor zijn inzet voor het behoud van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. "Een zeer eervolle verrassing", zegt Mensink.
De geboren Winterswijker en eigenaar van vakantiepark de Twee Bruggen, is sterk maatschappelijk betrokken. Toen er sprake van was dat het ziekenhuis zou verdwijnen en op zou gaan in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, kwam Mensink in actie.
Hij richtte Stichting Behoud SKB op, waarvan hij ook voorzitter werd. Hij vond dat er een ziekenhuis moest blijven in het oostelijk deel van de Achterhoek. Mede dankzij de inzet van Mensink ging uiteindelijk de fusie niet door en blijft het ziekenhuis in Winterswijk zelfstandig.

Echt trots

Het toekennen van de erepenning werd bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsuitzending van de gemeente. Een mooie erkenning zegt Mensink: "Het laat zien dat we altijd op een nette manier de discussie hebben gevoerd en op een goeie wijze hebben gestreden voor het behoud van het ziekenhuis. Ik ben echt trots op de beloning die ik hiervoor heb gekregen."