'Er hadden doden kunnen vallen onder feestvierders in bunker'

ARNHEM - Bij het feest in een bunker aan de Koningsweg in Arnhem hadden tijdens de Nieuwjaarsnacht doden kunnen vallen onder de feestvierders. Burgemeester Ahmed Marcouch stelt dat de politie niet veel later had moeten ingrijpen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De burgemeester hoorde van de brandweer dat er koolmonoxide aanwezig was in de bunker. "Het was een levensgevaarlijke situatie", concludeert Marcouch. "De politie heeft op tijd ingegrepen. Er waren anders doden gevallen onder de feestvierders."

Het feest vond tijdens oud en nieuw plaats in een afgelegen bunker aan de rand van Arnhem. Er waren zeventig man aan het feestvieren. "Mensen uit Nederland, maar ook België en Frankrijk", verduidelijkt Marcouch.

Agenten gewond

Vier politiemensen raakten vrijdagochtend vroeg gewond bij het beëindigen van het illegale feest. Twee van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. "Het gaat redelijk met de agenten", aldus Marcouch. "De impact is groot. Voor de agenten zelf, maar ook zeker voor de families."

De bunker was volgens de burgemeester gesloten en dient normaal als opslag.

Zie ook: Vier politiemensen gewond bij ontruiming feest in Arnhem: 'Tuig is dubbel fout'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: