nieuws

Jop kwam vlak na de jaarwisseling ter wereld: 'Het was nog even spannend'

Jop is één van de eerste Gelderse baby's van 2021.
Jop is één van de eerste Gelderse baby's van 2021. © Omroep Gelderland
AFFERDEN - Eén van de eerste Gelderse baby's van 2021 is Jop van Beuningen uit Afferden. Hij werd vannacht om 01.04 uur geboren in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.
Zelf heeft Jop natuurlijk nog niets in de gaten over zijn status van kersverse Gelderlander in het nieuwe jaar. En het was ook maar de vraag of hij in het oude of in het nieuwe jaar geboren zou worden. De kersverse moeder Michelle van Beuningen vertelt: “Het was nog even spannend of het gisteravond zou worden of vandaag.” Vader Ruud van Beuningen vult aan: “We dachten eigenlijk dat het nog wel oudejaarsavond zou worden, maar het duurde toch net iets langer.”

Hele bevalling

Volgens Ruud is dat maar goed ook, aangezien 2020 een jaar is dat we met zijn allen maar snel moeten vergeten. Michelle is minder uitgesproken: “Het komt wanneer het komt en hij heeft zich vandaag gemeld, dus dat is helemaal prima.”
Woensdagavond waren de vliezen al gebroken. Michelle: “Ja, en dan moet je wachten op de weeën. Die kwamen al wel vrij snel. Eerst hebben we nog lang thuisgezeten.”
Op zeker moment besloot het stel uit Afferden toch naar het ziekenhuis te gaan. En daar bleek de bevalling nog een hele klus. Vader Ruud: “Het ging eigenlijk allemaal best wel goed, maar het moest toch wat sneller op het einde. Dus toen werd het in één keer druk in de kamer.”

Blauwe wolk

Maar nu Jop er is, zitten de ouders op een roze - of eigenlijk een blauwe - wolk en genieten volop van hun eerste kindje. Jop en zijn ouders blijven nog een paar dagen in het ziekenhuis ter observatie en dan gaat het kersverse gezinnetje naar huis.

Niet de eerste

Jop is niet de eerste Gelderse baby van 2021. In het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel kwam om 00.50 al een kindje ter wereld. Of dat de eerstgeboren Gelderse baby is van dit nieuwe jaar, blijft afwachten. Thuisbevallingen worden nog niet meegerekend.