Van de zaal naar het scherm: intense strijd om een PlayStation en 500 euro

NIJMEGEN - Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen voor de jeugd in Nijmegen; het Bindkracht zaalvoetbaltoernooi. Maar dit jaar is alles natuurlijk anders. Toch heeft de organisatie zich niet uit het veld laten slaan en een coronaproof evenement georganiseerd. In verschillende wijkcentra door heel Nijmegen hebben jongeren de afgelopen dagen op de computer gestreden om de eer van hun wijk.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Fanatiek

“Dit is buitenspel”, zegt Kyano Penso, terwijl hij zijn blik op het scherm gericht houdt. Normaal zouden deze jongeren zich deze laatste dagen het jaar in het zweet werken in een sportzaal, maar nu zitten ze gespannen naar schermen te turen. Toch zijn ze er volgens organisator Mike Adema niet minder fanatiek om. “Sommigen hebben nog steeds het zweet op het voorhoofd, want het gaat er best fanatiek aan toe”, aldus Adema. “Nou, mijn handen zweten”, zo zegt de uiterst serieuze Benjamin Verkerk.

Er staat dan ook wat ook wat op het spel. De winnaar krijgt een PlayStation en 500 euro om met de wijk iets leuks te doen. Kyano heeft al ideeën wat hij met zo’n bedrag zou kunnen doen. “Misschien paintballen of bubbelvoetbal. Allemaal gewoon leuke activiteiten.”

Tribune

Maar Kyano ligt er helaas al uit. Hetzelfde geldt voor Serhad Altay, die vanaf de tribune zit te kijken naar het grote scherm waarop de finalisten spelen. “Ja, ik lig er al uit. Ik doe het niet goed.” Maar ze leven wel enorm met elkaar mee, zo zegt organisator Adema. “Ik heb al genoeg telefoontjes en appjes gekregen, of ze hun vrienden mogen aanmoedigen.”

Livestream

Helaas mogen er vanwege corona maar zo’n dertig personen naar binnen. Anderen kunnen de wedstrijden wel volgen via een livestream. En de finalewedstrijd wordt van commentaar voorzien door niemand minder dan de bondscoach van het e-football, de bekende e-sporter Koen Weijland.

Uiteindelijk wint Benjamin Verkerk deze middag de eerste prijs voor de jongste categorie. Hij krijgt dus een PlayStation en 500 euro om met de buurt iets leuks te gaan doen. Maar wat hij daarmee gaat doen? Benjamin: “Dat weet ik nog niet. Ik heb echt nog geen idee.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: