Nieuws

Ziekenhuis in Harderwijk weer open voor nieuwe patiënten: 'Het blijft spannend'

Ziekenhuis St Jansdal is weer open
Ziekenhuis St Jansdal is weer open © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is weer open. De opnamestop bij de spoedeisende hulp is woensdagochtend om 10.00 uur opgeheven.
Het ziekenhuis besloot dinsdagavond de deuren te sluiten omdat de afdeling spoedeisende hulp vol lag met coronapatiënten, wachtend op een bed op een verpleegafdeling. Andere ziekenhuizen hebben dinsdagavond patiënten van het St Jansdal overgenomen en in de nacht kwamen er geen nieuwe coronapatiënten bij.

'Het blijft spannend'

St Jansdal laat weten blij te zijn met alle hulp. "Voor nu is de druk even van de ketel en kan het ziekenhuis weer nieuwe patiënten ontvangen", aldus een woordvoerder.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder.
St Jansdal weer open maar "het blijft spannend"
De druk op het ziekenhuis blijft echter groot. Er wordt volgens bestuursvoorzitter Relinde Weil al ruim een week anderhalf keer meer coronazorg geleverd dan het ziekenhuis eigenlijk aan kan. "Hopelijk komen wij niet opnieuw in zo’n vervelende situatie, maar wij sluiten het ook niet uit. Het blijft spannend, want de toestroom van covid-patiënten is groot."
Het ziekenhuis ging tijdelijk op slot omdat het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen onvoldoende lukte, omdat die met hetzelfde probleem kampten. Ook kampt St Jansdal met een hoog ziekteverzuim onder medewerkers vanwege corona.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!