Politie weerspreekt uitspraak Bruls: 'Het geeft heel veel onrust'

ARNHEM - Politievakbonden bestrijden dat alle verloven van agenten voor de komende jaarwisseling zijn ingetrokken. Burgemeester Bruls van Nijmegen zei dat maandagavond na het Veiligheidsberaad.

"Het geeft heel veel verwarring en heel veel onrust. Het is al een ingewikkelde tijd", zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP, tegen Omroep Gelderland.

Hij vindt dat de voorzitter van het Veiligheidsberaad zijn boekje te buiten is gegaan. "Als er al zulke besluiten genomen moeten worden, is dat de verantwoordelijkheid van de korpschef of de minister. Ik zou zeggen: schoenmaker, blijf bij je leest."

'Geen sprake van actief verloven intrekken'

Wat er wel is besloten, is dat alle ME-medewerkers die een oproepdienst hadden alvast in dienst zijn geroepen. Zij zitten dus niet thuis te wachten tot ze worden opgebeld dat ze moeten komen, maar zijn sowieso al inzetbaar.

Volgens Michel de Roos, hoofd operatiën Oost-Nederland, zijn er gedurende de maandenlange voorbereiding minder verloven dan normaliter goedgekeurd, maar is er geen sprake van actief verloven intrekken.

Verder wordt er op sommige plekken extra politie ingezet, maar dat was al bekend en is tijdens oud en nieuw eigenlijk altijd het geval, vertelt een woordvoerder van de korpsleiding. Volgens haar veroorzaakt de uitspraak van Bruls slechts wat ruis.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Nuance

Volgens een woordvoerder van het Veiligheidsberaad heeft voorzitter Bruls niet daadwerkelijk bedoeld dat de verloven nu actief worden ingetrokken: "Hij heeft willen zeggen dat hulpverleners zich maximaal voorbereiden op oud en nieuw. Hij wilde zijn woorden kracht bij zetten en voegde "alle verloven worden ingetrokken, bij wijze van spreken" eraan toe."

Zie ook: Bruls: alle verloven ingetrokken voor jaarwisseling

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: