Nieuws

Darter Jermaine Wattimena kansloos ten onder op WK

Jermaine Wattimena is uitgeschakeld op het WK darts.
Jermaine Wattimena is uitgeschakeld op het WK darts. © Joris Verwijst/Orange Pictures
WESTERVOORT - Jermaine Wattimena is zondagmiddag in de derde ronde uitgeschakeld op het WK darts in Londen. In een leeg Alexandra Palace ging de Westervoortse darter kansloos ten onder tegen Dimitri van den Bergh uit België.
Het verlies van Wattimena werd eigenlijk in de eerste leg al geschreven. De darter nam ruim afstand van zijn tegenstander, maar liet toen op onnavolgbare wijze 3 punten over. Dit wist hij meermaals niet uit te gooien waarna Van den Bergh de openingsleg alsnog wist te pakken.

Niet goed in zijn spel

De mentale klap was letterlijk zichtbaar bij de darter uit Westervoort toen hij zichzelf op zijn hoofd sloeg. Meerdere keren liet hij tijdens de wedstrijd met gezichtsuitdrukkingen blijken dat hij niet goed in zijn spel zat.
Van den Bergh gooide ook niet sterk, maar kwam geen moment in gevaar. Hij won uiteindelijk de partij met 4-0.
Wattimena zat sinds afgelopen week samen met zijn managementteam in de 'coronabubbel' van het WK darts. Kerst vierde hij noodgedwongen op zijn hotelkamer in de Engelse hoofdstad.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!