Aanhoudingen op coronafeest in Uddel, agent trekt wapen

UDDEL - Twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt wegens een coronafeest in Uddel. Een groep van ongeveer twintig feestgangers keerde zich daar tegen de opgetrommelde agenten. Een agent moest zijn wapen trekken, aldus de politie.

De agenten reageerden even na middernacht op een melding van ernstige geluidsoverlast. In een woning troffen zij ongeveer twintig personen die een feestje vierden. Volgens de politie overtraden zij de coronaregels.

Beschonken

De veelal beschonken feestgangers beledigden de agenten toen zij een aanhouding wilden verrichten. Ook was er sprake van het gooien van voorwerpen en het dreigen met een slagwapen. De politie spreekt van een "grimmige sfeer".

Wapen getrokken

Door de dreiging voelde een agent zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken. Meerdere bezoekers namen daarop de benen.

Aanhoudingen

De 30-jarige bewoner van het huis in Uddel werd aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. De politie hield ook een 23-jarige man uit Elspeet aan. Hij kon zich niet legitimeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
UDDEL GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: