Stef (80) is mantelzorger: 'Hij doet alles, zonder te zeuren en te klagen'

GAANDEREN - Mantelzorger zijn op je tachtigste, Stef Bergervoet uit Gaanderen doet het gewoon. Hij zorgt al lange tijd voor zijn vrouw die longpatiënt is. Afgelopen jaar kwam daar ook ineens de zorg voor zijn dochter bij, nadat zij van de trap viel.

"Als iemand een verrassing verdient, is hij het wel", legt dochter Nicole uit. Zij verraste Stef met een kerstboom, via de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Presentatrice Lisanne Halleriet kwam de boom én versiersels langsbrengen.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Toen Nicole van de trap viel en haar middenvoetsbeentje brak, nam de mantelzorg flink toe voor Stef. Nicole: "Zo moest hij in eens ook koken en dat had hij nog nooit gedaan. Schoonmaken van het huis was ook altijd mijn ding, maar dat deed hij nu dus ook."

Waarom hij ineens verrast wordt met een kerstboom, weet hij niet direct. "Weet ik veel", zegt hij lachend. "Hij doet het allemaal maar, hij klaagt en zeurt niet", benadrukt Nicole. "Ik vind het leuk", zegt Stef. "Maar tranen zie je niet", grapt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!