Nieuws

Na annuleringen nu drukte op recreatieparken

Een vakantiehuis op een recreatiepark.
Een vakantiehuis op een recreatiepark. © Omroep Gelderland
Recreatieparken op de Veluwe hadden te maken met een boel annuleringen vanwege corona. Maar er is geen reden tot klagen, want de reserveringen stromen inmiddels binnen.
Er zijn veel last-minute boekingen, zo blijkt. Vakantieparken zijn populair in onze provincie deze kerstvakantie. Vooral parken op de Veluwe trekken veel bezoekers, omdat toeristen kunnen wandelen in de Veluwse bossen. De meeste recreatieparken zijn dan ook volgeboekt.
Tekst loopt door onder de video.
WEB-drukte bij vakantieparken

Zwembad ging dicht

Er waren ook annuleringen, die kwamen veelal van gezinnen met kleine kinderen die wilden zwemmen. Vanwege opnieuw corona, gingen de zwembaden op parken dicht. Ook kwamen er afzeggingen van grote groepen. Meerdere gezinnen bijvoorbeeld, die samen de feestdagen wilden doorbrengen.
Ondanks alle corona-richtlijnen zijn alle parken open. Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen mogen de parkshops, fietsenverhuur en take-aways geopend blijven.
Tekst gaat door onder de foto:
© Omroep Gelderland
Niet alleen vakantiegangers maken gebruik van de vakantieparken. Ook mensen die een verblijfplaats zoeken als gevolg van verplaatsing van IC-patiënten ver weg van de eigen woonplaats en buitenlandse werknemers en zorgverleners kunnen er terecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!