Henriette vormt een tweede thuis voor de kinderen in haar dorp: 'Ze is een stille held'

HALL - Het wordt ook wel het tweede thuis voor de kinderen in het dorp genoemd. Henriette van Asselt uit Hall is gastouder en vangt vele kinderen uit haar dorpje op. 's Ochtends schuiven de eerste kinderen al aan bij het ontbijt, en 's avonds vertrekken de laatste na het avondeten.

Elke werkdag is ze er druk mee, en als de nood hoog is zelfs in het weekend. "Ze is een stille held", vertelt dorpsgenoot Laura Jansen. Haar kinderen komen ook met regelmaat bij Henriette. "Als ik door mijn werk wat later ben om mijn kinderen op te halen, weet ik dat ik mij geen zorgen hoef te maken." Reden voor Laura om voor een verrassing te zorgen, via de kerstbomenactie van Omroep Gelderland.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Presentatrice Esther Stegeman bracht de kerstboom langs, en regelde de versiering. Henriette wordt er stil van als Esther voor haar deur staat. "Ik word blij van de kerstboom, maar ik hou niet zoveel van de aandacht", zegt ze bescheiden. "Het voelt niet alsof ik bijzondere dingen doe."

Henriette wordt dolblij van alle kinderen die rondlopen op haar 'boerderij'. "Je moet alle dagen lachen met kinderen, ze houden je in het nu. Ze zijn goudeerlijk en je wordt er gewoon blij van", vertelt Henriette.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!