Nieuws

Bestuurster van te water geraakte auto in Zutphen overleden

De auto raakte te water op de IJsselkade.
De auto raakte te water op de IJsselkade. © Persbureau Heitink
ZUTPHEN - Op de IJsselkade in Zutphen is woensdagavond een auto te water geraakt. Het voertuig verdween door onbekende oorzaak volledig onder water. De hulpdiensten werden gealarmeerd en kwamen in groten getale op de plek af. De vrouw die achter het stuur zit werd gereanimeerd, maar is overleden.
De eerste melding van de auto te water kwam zo rond 20.00 uur. Vanuit Deventer en Zutphen arriveerden brandweerduikers om te assisteren bij het naar boven halen van het voertuig.
Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.
Bestuurster van te water geraakte auto overleden
In het voertuig troffen de hulpdiensten een vrouw aan, die ter plaatse werd gereanimeerd. Later op de avond deelde de politie mee dat de bestuurster is overleden.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vroeg mensen die op het ongeval afkwamen, gaandeweg de avond afstand te houden en de hulpdiensten de ruimte te geven. Er werden schermen neergezet om de situatie aan het zicht van het publiek te onttrekken.
De politie spreekt donderdagochtend van een 'noodlottig ongeval' en doet verder geen onderzoek naar de oorzaak van het incident.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!