Placemats tegen eenzaamheid zijn doorslaand succes

DRUTEN - "We willen graag iets persoonlijks aan mensen geven in deze zware tijd", aldus Maarten Weemen. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar begon hij het initiatief verzachteenzaamheid.nl. Op deze site kunnen mensen gratis een placemat maken voor een dierbare die in zorginstelling verblijft.

"Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel." Deze woorden van Koning Willem-Alexander inspireerde Maarten om iets bijzonders met zijn bedrijf te doen in deze crisistijd. Met zijn bedrijf maakt hij gepersonaliseerde placemats. "Mensen kunnen via onze site hun eigen placemat maken met foto's en een persoonlijke tekst. Deze worden dan gestuurd naar de zorginstelling die bij ons is aangemeld."

Maarten Weemen in de uitzending van Kerst Vier je samen over de placemats.

Familiebedrijf maakt 15.000 gratis persoonlijke placemats tegen eenzaamheid. Foto: Omroep Gelderland

Platgebeld

De placemats zijn gewild. "In het begin, toen de verzorgingshuizen volledig op slot zaten, kregen we zo'n driehonderd aanvragen per dag binnen en werden we platgebeld", laat Maarten weten.

De mensen voor wie de placemats zijn bedoeld, zijn erg dankbaar: "We hebben hele mooie reacties al mogen ontvangen van mensen die heel trots een placemat aan anderen hebben laten zien. Er zijn zelfs mensen die de placemats te mooi vinden om ervan te eten", laat Maarten weten in de uitzending van Kerst Vier Je Samen.

Eerder dit jaar maakte Gelderland Helpt de volgende reportage.

Inmiddels heeft het bedrijf 15.000 placemats gemaakt. In eerste instantie zou de actie tot het einde van het jaar lopen, maar ze hebben nu de periode verlengd. "We willen nog meer mensen blij maken en gaan voorlopig nog door", laat Maarten in de uitzending van Kerst Vier Je Samen weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: