Nieuws

Finse School Apeldoorn wordt straks verenigingshuis

De Finse School aan de Eksterweg in Apeldoorn.
De Finse School aan de Eksterweg in Apeldoorn. © Gemeente Apeldoorn
APELDOORN - De markante Finse School in Apeldoorn-Zuid is verkocht en zal door een nieuwe eigenaar worden gerenoveerd. Tot voor kort waren de panden nog in handen van de gemeente.
Omdat die al tijden vastgoed aan het afstoten is, gingen de twee gebouwen onder de hamer. Domi Projecten mag er nu mee aan de slag. Vorig jaar stond de school voor een kleine twee ton te koop, voor hoeveel het uiteindelijk van de hand is gedaan, is onbekend.

Buurtverenigingshuis

De Finse School blijft een maatschappelijke bestemming houden. De gebouwen zullen straks (para)medische behandelaars en andere gebruikers huisvesten.
Het idee is er een soort buurtverenigingshuis van te maken, met zoveel mogelijk maatschappelijke partijen, aldus de gemeente. Zo is de koper in gesprek met een kerk, voor kinderactiviteiten, en kunnen buurtorganisaties er terecht.

Aanpassingen doen

Om het gebouw toekomstbestendig te krijgen, zal de nieuwe eigenaar veel aanpassingen gaan doen op het gebied van duurzaamheid.
Finse scholen zijn houten gebouwen die vooral eind jaren 40 in Nederland gebouwd werden. Het hout kwam ook daadwerkelijk uit Finland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!